Εκπαιδευτική Ρομποτική

Τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες ρομποτικής κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στον εκπαιδευτικό τομέα. Τα υλικά (που μπορούν να θεωρηθούν ως παιχνίδι) αλλά και οι δραστηριότητες που μπορούν να σχεδιαστούν μέσα στα πλαίσια της ρομποτικής φέρνουν ακόμη πιο κοντά τα παιδιά με την τεχνολογία αλλά επίσης «προκαλούν» και τη σχέση τους με αυτή, παρά το γεγονός ότι οι μαθητές έχουν πλέον εντάξει καθημερινά την τεχνολογία στη ζωή τους για διάφορους σκοπούς. 



Τι είναι Εκπαιδευτική Ρομποτική;

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι ένα νέο εκπαιδευτικό εργαλείο. Μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική, τα παιδιά αφομοιώνουν έννοιες της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και γενικότερα των επιστημών, με έναν ευχάριστο, βιωματικό και αποτελεσματικό τρόπο.

 

 Τα παιδιά δημιουργούν κατασκευές χρησιμοποιώντας δομικά υλικά της Lego. Οι κατασκευές αυτές, περιέχουν διάφορα μηχανικά μέρη, όπως γρανάζια, άξονες, ρόδες, τροχαλίες κ.α. Επιπλέον, περιέχουν αισθητήρες και κινητήρες, οι οποίοι συνδέονται σε μία κεντρική μονάδα. Η κεντρική μονάδα ελέγχει τους αισθητήρες και τους κινητήρες, αφού την προγραμματίσουν κατάλληλα τα παιδιά, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται, όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά, είναι ειδικά σχεδιασμένες για την ηλικία τους.

 

 Αν και αποτελούν μία εκπαιδευτική καινοτομία, τα προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής της Lego είναι ήδη δοκιμασμένα με απόλυτη επιτυχία σε τάξεις με παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Σε ποιές ηλικίες απευθύνεται η Εκπαιδευτική Ρομποτική;
Ποιά είναι τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής;
Από πόσα παιδιά αποτελείται το κάθε τμήμα;
Πόσες φορές την εβδομάδα γίνεται το μάθημα και με τι διάρκεια;
Χρειάζεται να προετοιμάζεται το παιδί για το μάθημα;
Τι υλικά χρησιμοποιούνται στην Εκπαιδευτική Ρομποτική; Χρειάζονται οι μαθητές να αγοράσουν κάτι;
Εάν ένας μαθητής χάσει κάποιο εργαστήριο;

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΤΣΙΡΚΑ, προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης με:


  • Συνολική διάρκεια κύκλου εκπαίδευσης 5 έτη.
  • Ετήσιο αριθμό ωρών εκπαίδευσης 32-36 ώρες.
  • Ταυτότητα μέλους του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΤΣΙΡΚΑ που συνοδεύεται από σειρά προνομίων.
  • Βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε μαθητή από το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΤΣΙΡΚΑ.


Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο μας στο Νεοχώρι Μεσολογγίου και στο Παράρτημά μας στο Μεσολόγγι, Μακρυκώστα 6 (πλατεία 5 πρωθυπουργών)