302 προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων στα δασαρχεία της χώρας

11 April 2018, 12:00 am

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και ο

υφυπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμμελος, ανακοίνωσαν νέο πρόγραμμα για 5.066 προσλήψεις στα δασαρχεία της χώρας. Σύμφωνα τα όσα ανακοινώθηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, οι  ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και ύστερα από κάποιο διάστημα εκπαίδευσης θα κληθούν να προστατεύσουν τις δασικές εκτάσεις από κινδύνους, όπως οι πυρκαγιές.

Το πρόγραμμα προσφέρει όρους πλήρους απασχόλησης και οι αμοιβές των ωφελούμενων θα γίνονται όπως και στα άλλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Σε λιγότερο από 15 ημέρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η δημόσια πρόσκληση. Όσοι τελικώς επιλεγούν θα ξεκινήσουν δουλειά πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου η κατανομή των επιλεχθέντων θα γίνει με βάση κριτήρια όπως: α) η επικινδυνότητα και η έκταση των περιοχών, β) η συσσώρευση βιομάζας, γ) τα μηχανήματα έργων που θα χρησιμοποιούν, αλλά και δ) οι ειδικές παροχές προστασίας.

Θα προσληφθούν 302 δασολόγοι-δασοπόνοι οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Σχεδόν 4000 θα είναι οι εργάτες που προσληφθούν για την υλοτομια, οδηγοι, λογιστές κ.α.

Η εμπειρία που θα αποκομίσουν οι εργαζόμενοι θα αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

Πηγή:www.e-dimosio.gr

JoomShaper